Nybörjarguide till Cydia

För att kunna hänga med i den här guiden så behöver du:

* En jailbreakad iPhone 2G/3G/3GS/4
* Cydia

Med den här nybörjarguiden hoppas vi på WiPhone att du som iPhone användare skall kunna ta del av den stora del program/spel/teman etc. som finns i Cydia; jailbreakvärldens svar på AppStore. Vi börjar med att gå igenom lite ”basics”

Använda Cydia för första gången

Börja med att starta upp programmet som heter Cydia (ser ut som nedan)

När du har startat upp Cydia så kommer du att bli tillfrågad vad du är för sorts användare. Då vi med allra största sannolikhet tror att de flesta av er inte är utvecklare/hackers så skall ni således välja User (Graphical Only)

Efter detta så kommer Cydia med allra största sannolikhet behöva göra en eller flera större uppdateringar, och dessa behövs för att Cydia skall kunna fungera så smärtfritt som möjligt senare. Klicka därför på Upgrade Essential och sedan ”Confirm” i nästa ruta som dyker upp.

Efter uppdateringarna kommer Cydia att stängas av, och när det väl stängts av skall du starta upp det igen. När Cydia återigen har startats upp är Cydia fullt uppdaterat och vi kan fortsätta.

Hur upplägget i Cydia fungerar
Cydia består av fem olika sektioner, och vi tänkte nu gå igenom dessa lite kortfattat för att sedan gå in lite mer i detalj på de olika sektionerna.

Cydia: hemskärmen
Sections: här finner du alla kategorier
Changes: här samlas de senaste uppdateringarna/nya paketen som finns tillgängliga för nedladdning sedan du sist var inne i Cydia (dessa uppdateras dagligen)
Manage: i denna sektion samlas de paket du har installerat, vilka källor du får paketen ifrån samt hur mycket plats de olika paketen tar.
Search: sökfunktionen i Cydia

Närmare koll på de olika sektionerna

Cydia/hemskärmen

Här finns det egentligen inte så mycket att säga, då hemskärmen mest används som en informativ sida. Här samlas lite information om kommande uppgraderingar/varningar etc. Notera även att det högst upp står SHSH, följt av olika versioner. Dessa versioner representerar vilka SHSH-filer du har sparat.

Sections

Denna sektion i Cydia visar vilka olika kategorier som finns tillgängliga. Här finns allt från teman, tweaks, spel m.m. Till vänster i varje kategori ser du hur många olika paket det finns i varje kategori.

Changes

Som tidigare nämnt är denna sektion till för att visa vilka nya paket/uppdateringar som finns tillgängliga sen du sist var inne i Cydia.

Manage

Den här sektionen hjälper dig att hålla koll på vilka paket du har installerade, vilka källor du använder för att ta del av olika paket samt information om hur mycket utrymme dina paket tar på din iPhone.

Hur du lägger till källor i Cydia

Search

Sökfunktionen i Cydia fungerar precis som vilken sökfunktion som helst, du skriver helt enkelt in det du söker efter och klickar på ”Search”

Det var allt för den här gången, vi hoppas att ni har blivit lite klokare på hur på hur Cydia fungerar, men är det så att ni har fler frågor så är det bara att skriva en kommentar här så skall vi svara på era frågor så bra vi kan 🙂