TrueCaller når version 3.0 – nu mer social än någonsin!

Den svenskutvecklade appen TrueCaller som bland annat skyddar dig mot spamsamtal och hjälper dig att söka efter telefonnummer världen över har över tiden blivit allt mer populär, och nu har appen uppdaterats och inte bara blivit bättre utan även mer social än tidigare.

Appen har nu nått version 3.0, en uppdatering som skedde under gårdagen där följande nyheter presenteras:

  • Den nya funktionen Namnsök där du kan hitta vänner, familjemedlemmar eller kollegor över hela världen, nu lättare än någonsin!
  • Förbättrad relevans på sökresultat när du söker efter namn eller nummer, baserat på din sociala graf.
  • Den nya funktionen ”Jag” där du kan lägga in och ändra ditt namn, din adress, ditt telefonnummer och din bild. Du kan med andra ord visa upp dig själv och skapa dig en egen social graf.
  • Statistik – hur populär är du egentligen? Genom den nylanserade funktionen True Score kan du snabbt få reda på hur ofta folk söker på dig eller ditt telefonnummer.
  • Få rekommendationer på personer som du kanske känner genom din social graf och den nya knappen ”Personer”.
  • Ännu större telefonbok än tidigare med namn och nummer över hela världen!

Tidningen Mobil.se har även fått sig en pratstund en av grundarna till appen, Alan Mamedi, som berättade följande om den nya, förbättrade appen:

– Det stora med den nya versionen är att du numera kan söka efter namn och inte enbart nummer som det varit tidigare. Men istället för att söka på alla som använder Truecaller och via alla katalogtjänster vi har tillgång till har vi löst det genom en slags social graf.

Som användare av Truecaller kan du välja att dela med dig av din adressbok till oss, något som 80 % av användarna gör, och med hjälp av den informationen visar sökningen upp de namnförslag som är mest relevanta för dig. Detta genom att se vilka kontakter du har och vilka av dem som delat ut sin telefonbok. För chansen är att det oftast är din kompis kompis du vill få kontakt med och inte alla som råkar dela dennes namn.

Ett exempel är om jag vill få tag i min bror men hans telefon har dött. Jag vet att han är ute med några av sina vänner som jag bara kan förnamnet eller smeknamnet på och via vår nya tjänst kan jag enkelt söka upp dem, antingen via hela namnet eller via ett smeknamn och hitta rätt från start.

Denna sökning är dock inte något som går att göra rakt upp och ner, utan när du gör en sådan sökning skickas en förfrågan till den sökta personens mobil via SMS där man antingen får godkänna eller neka förfrågan, eller så kan personen i fråga själv ringa upp såklart. Denna funktion är dock inte kostnadsfri utan man betalar dessa förfrågningar med den egna valutan True Credits. I skrivande stund kostar en sådan förfrågan 7kr men du betalar givetvis bara om personen i fråga accepterar förfrågan.

Något som dock inte kostar något är appen i sig, som numera är helt gratis att ladda ner. Har du tidigare installerat TrueCaller på din iPhone är uppdateringen gratis, och som ovan nämnt är även appen i sig gratis för er som inte redan laddat ner den. Du når appen genom att klicka på knappen nedan.
Truecaller - Global Phone Directory - True Software Scandinavia AB