Pangu släpper jailbreak för iOS 8 – dock utan Cydia

Jailbreakgruppen Pangu var helt okända för jailbreakvärlden fram tills i somras där de helt plötsligt släppte ett jailbreak för iOS 7.1 och uppåt, ett jailbreakverktyg som till en början framstod som något märkligt då det innehöll en egen App Store fylld med piratkopierade appar och lite annat, något som dock löste till sig snabbt därefter. Efter det har jailbreakverktyget fungerat mycket bra, och många hade nog förhoppningar på att Pangu skulle kunna leverera något liknande nu när iOS 8 släpptes för lite drygt en månad sedan, något som nu har skett.

Under gårdagen kom det nämligen lika oväntat som tidigare information om att Pangu släppt ett jailbreakverktyg för iOS 8 (upp till iOS 8.1), dock med några små ändringar. Dels så fungerar programmet endast på Windows, det är endast på Kinesiska och dessutom så innehåller jailbreaket inte Cydia, vilket såklart är hela poängen med att jailbreaka.

Anledningen till detta är att Cydia inte uppdaterats fullt till iOS 8, något som dock även det skedde under gårdagen via grundaren saurik, men som ännu inte har packats ihop med jailbreaket.

Troligen kommer vi inom en ganska snar framtid att få se en uppdaterad version av Pangu på engelska, för Mac/Linux och även med Cydia inbakat, men tills dess avråder vi från att använda jailbreakverytget då det inte kommer att göra speciellt mycket (om ni inte råkar vara utvecklare och vill testa era egna tweaks och annat såklart…)

Vill ni ändå ge er på att jailbreaka och installera Cydia manuellt så kan ni följa denna guide för att göra det, vi avråder dock er från att göra det om ni inte känner er helt säkra på er sak 🙂