Hur du jailbreakar iPhone 4S/5/5C/5S/6/6 Plus (iOS 8.0-8.1.2) med TaiG

Det du behöver för att kunna följa med i guiden är:

* En iPhone iPhone 4S / iPhone 5 / iPhone 5C / iPhone 5S / iPhone 6 / iPhone 6 Plus
* iOS 8.0, iOS 8.0.1, iOS 8.0.2, iOS 8.1.0, iOS 8.1.1 & iOS 8.1.2 (hur du tar reda på vilken version av iOS du har)
* Programmet TaiG Mac (ej tillgängligt) / Windows

Innan vi börjar kommer vi be dig att ta en säkerhetskopia av din telefon, ifall något mot förmodan skulle ske. Detta skall man som regel alltid göra innan man jailbreakar sin telefon, men då detta jailbreaket bygger på helt nya tekniker och finesser kan det hända oförutsedda saker under processen, men sålänge du har din backup kan du ju alltid gå tillbaka så att säga. Detta sker vanligtvis per automatik i iTunes, men för säkerhets skull kan du göra en säkerhetskopia manuellt. Detta gör du genom att koppla in din iPhone i datorn, och när iTunes har uppmärksammat din telefon så väljer du den uppe till höger och väljer sedan säkerhetskopiera. iTunes kommer nu att skapa en säkerhetskopia åt dig och meddela dig när den är skapad. Du kan numera även säkerhetskopiera telefonen automatiskt via iCloud direkt i din telefon, även om den inte tar med allt, vilket gör att vi rekommenderar att du gör säkerhetskopian i iTunes. När du gjort detta kan du sedan gå vidare!

Steg 1
Skapa en ny mapp på skrivbordet och lägg zip-filen du laddade ner där. Packa sedan upp .zip-filen och lägg den i samma mapp.

Steg 2
Innan vi sätter igång ska du först fixa ett par saker på din iPhone, närmare bestämt:

  • Stänga av Lösenkod genom att gå till Inställningar > (Touch ID) och Lösenkod > Stäng av lösenkod
  • Stänga av Hitta min iPhone genom att gå till Inställningar > iCloud > Hitta min iPhone > Av 

Steg 3
Koppla nu in din iPhone i datorn (stäng av iTunes om det går igång/redan är igång), gå sedan till mappen du skapade och dubbelklicka på TaiG för att starta igång programmet. När du gjort detta och programmet har noterat din inkopplade enhet skall du börja med att se till att Cydia är i-bockat för installation samt att 3K Assistant är urbockat. När du har dubbelkollat detta skall du påbörja själva jailbreaket genom att klicka på Start-knappen.

taig201guide-1

Steg 4
Programmet kommer nu att köra igång själva jailbreaket och du skall nu bara låta programmet köra tills att du får upp en glad smiley gubbe och texten Jailbreak Successful!

taig201guide-2

Steg 5
Grattis, du har nu jailbreakat din iPhone 4S/5/5C/5S/6/6 Plus med iOS 8.0/iOS 8.0.1/iOS 8.0.2/iOS 8.1.0/iOS 8.1.1/iOS 8.1.2! Är det första gången du jailbreakar rekommenderar vi att du tar dig en titt på vår Cydia-sektion för att lättare komma igång.

Har du frågor om jailbreaket, Cydia eller liknande så är det bara att slänga iväg en kommentar här nedanför så kommer vi att svara så snart vi kan :)