Nytt i iOS 8: Veckonummer i kalendern

Det absolut mest irriterande med Apples egna kalender-app har enligt många varit att det inte har funnits någon möjlighet att lägga till veckonummer i kalendern, något som många är beroende av, utan har istället fått använda tredjepartskalendrar så som Week Calendar (vilket råkar vara vår personliga favoritkalender 🙂 ).

Nu verkar dock utvecklarna på Apple ha vaknat till liv och i och med iOS 8 smugit in funktionen att aktivera veckonummer i kalendern, via en enkel inställning som dock inte har nått allmänheten (och inte oss heller :P).

För att aktivera veckonummer i Apples kalender-app så skall du göra följande:

  1. Gå till Inställningar > E-post, kontakter, kalendrar
  2. Scrolla längst ner tills du kommer till Kalender-inställningarna
  3. Du kommer nu se Veckonummer, bocka i denna
  4. Klart! Du har nu veckonummer i din kalender 🙂