iOS 9 får nytt typsnitt och en rad nya funktioner

Den 8:e juni är det dags för årets upplaga av WWDC där vi bland annat förväntas få kika på iOS 9 samt en del annat skoj från Apples rockärmar. Inför detta har nu några intressanta detaljer kring iOS 9 dykt upp.

Den första detaljen kommer ifrån 9to5Mac som handlar om att Apple kommer att byta ut typsnittet det nuvarande Helvetica Neue (som introducerades i samband med iOS 7) och istället använda samma typsnitt som introducerades i samband med Apple Watch som går under namnet San Francisco. Troligen för att göra produkterna mer lika varandra.

De andra nyheterna kommer även dessa ifrån 9to5Mac som dels går igenom att iOS 9 inte bara kommer att fokusera på nya funktioner och annat utan istället lägga fokus på säkerhet (bland annat ett nytt root-system som försvårar för jailbreak-världen) och även att göra systemet mer ”lätt” vilket gör att även gamla enheter kommer att kunna använda iOS 9, istället för som tidigare att det vid varje stor uppdatering förloras stöd för gamla iOS-enheter.