Nytt i iOS 7: Blockera inkommande samtal och meddelanden

I och med releasen av iOS 7 har vi nu fått tillgång till en mängd spännande nyheter och annat, förutom den nya designen såklart, och en av de lite mer utstickande nyheterna är möjligheten att blockera inkommande samtal och meddelanden (som intressant nog faktiskt är lånad från jailbreakvärlden)

Anledningen till att blockera en viss person från att ringa eller skicka meddelanden kan vara många, men oavsett anledningen så kan det vara skönt att veta att det numera går att slippa dessa kanske störiga nattsamtal eller annat från vissa personer. För att aktivera funktionen gör du följande:

  1. Gå till Inställningar > Telefon > Blockerade
  2. Klicka nu på Lägg till ny… och välj sedan den kontakt i telefonboken som du vill blockera
  3. När detta är gjort kommer du att se att kontakten dykt upp på ”svarta listan”, och du kommer från och med nu inte kunna ta emot varesig samtal, SMS, iMessage-meddelanden eller FaceTime-samtal från denna person.

Liten men fiffig funktion som sagt, och det finns säkert många av er därute som kan dra nytta av denna 🙂