Hur du jailbreakar iPhone 4S/5/5C/5S/6/6 Plus/6S/6S Plus (iOS 9.0-9.0.2) med Pangu

Det du behöver för att kunna följa med i guiden är:

* En iPhone iPhone 4S / iPhone 5 / iPhone 5C / iPhone 5S / iPhone 6 / iPhone 6 Plus / iPhone 6S / iPhone 6S Plus
* iOS 9.0, iOS 9.0.1, iOS 9.0.2 (hur du tar reda på vilken version av iOS du har)
* Programmet PanGu Mac / Windows

Innan vi börjar kommer vi be dig att ta en säkerhetskopia av din telefon, ifall något mot förmodan skulle ske. Detta skall man som regel alltid göra innan man jailbreakar sin telefon, men då detta jailbreaket bygger på helt nya tekniker och finesser kan det hända oförutsedda saker under processen, men sålänge du har din backup kan du ju alltid gå tillbaka så att säga. Detta sker vanligtvis per automatik i iTunes, men för säkerhets skull kan du göra en säkerhetskopia manuellt. Detta gör du genom att koppla in din iPhone i datorn, och när iTunes har uppmärksammat din telefon så väljer du den uppe till höger och väljer sedan säkerhetskopiera. iTunes kommer nu att skapa en säkerhetskopia åt dig och meddela dig när den är skapad. Du kan numera även säkerhetskopiera telefonen automatiskt via iCloud direkt i din telefon, även om den inte tar med allt, vilket gör att vi rekommenderar att du gör säkerhetskopian i iTunes. När du gjort detta kan du sedan gå vidare!

Steg 1
Skapa en ny mapp på skrivbordet och lägg .dmg / .exe-filen du laddade ner där.

Steg 2.1
Innan vi sätter igång ska du först fixa ett par saker på din iPhone, närmare bestämt:

  • Stänga av Lösenkod genom att gå till Inställningar > (Touch ID) och Lösenkod > Stäng av lösenkod
  • Stänga av Hitta min iPhone genom att gå till Inställningar > iCloud > Hitta min iPhone > Av
  • Sätta telefonen i Flygplansläge genom att gå till Inställningar > Flygplansläge > På

Steg 3
Koppla nu in din iPhone i datorn (stäng av iTunes om det går igång/redan är igång), gå sedan till mappen du skapade och dubbelklicka på Pangu för att starta igång programmet. När du gjort detta och programmet har noterat din inkopplade enhet skall du påbörja själva jailbreaket genom att klicka på Start-knappen.

pangu1-1

Steg 4
Du kommer nu att bli ombedd att läsa igenom varningstexten i programmet där Pangu ber dig att dubbelkolla så att du har gjort en backup på din iPhone samt att du satt telefonen i Flygplansläge. Eftersom du redan ska ha gjort detta (eftersom du följt guiden slaviskt..:) ) så klickar du på Alredy backup (den högra knappen).

pangu1-2

Jailbreakprocessen kommer nu att sätta igång och programmet kommer att påbörja implementationen. Viktigt att du inte rör telefonen under denna process utan låt den vara tills programmet säger annat.

Steg 5
Efter ett tag (vid 65%) kommer din iPhone att startas om, och när den har startat upp kommer programmet be dig att sätta telefonen i flygplansläge igen, gör således detta. Processen kommer automatiskt att fortsätta när du gjort detta.

pangu1-3

Steg 6
Efter ytterligare ett litet tag (vid 75%) kommer du bli ombedd att starta igång den nya PanGu-appen som hamnat på din hemskärm. När du har gjort detta så kommer programmet be dig om tillåtelse att komma åt din kamerarulle, vilket du skall acceptera. När du gjort detta kommer jailbreaket att fortsätta och slutföras.

pangu1-4

Steg 7
När jailbreaket är slutfört kommer din iPhone att startas om ytterligare en gång och du kommer sedan få ett meddelande på datorskärmen som säger att jailbreaket är slutfört korrekt, vilket du också kan se genom att den klassiska Cydia-appen har placerat sig på din hemskärm.

pangu1-5

Steg 8
Grattis, du har nu jailbreakat din iPhone 4S/5/5C/5S/6/6 Plus/6S/6S Plus med iOS 9.0/9.0.1/9.0.2. Är det första gången du jailbreakar rekommenderar vi att du tar dig en titt på vår Cydia-sektion för att lättare komma igång.

Har du frågor om jailbreaket, Cydia eller liknande så är det bara att slänga iväg en kommentar här nedanför så kommer vi att svara så snart vi kan 🙂