Apple bekräftar att du inte sparar batteri genom att tvångsavsluta appar

Att få lågt batteri på sin iPhone är en av de värre sakerna som kan hända en, speciellt när närmsta strömkälla inte är i närheten. Att tvångavsluta appar (genom att dubbelklicka på hemknappen och sedan stänga av appar) är ett ganska populärt sätt att spara batteri, tror man. Detta är dessvärre inte rätt väg att gå, något som vi tidigare har nämnt i vårt stora (och extremt populära) spara-batteri-inlägg, och nu har intressant nog även Apple bekräftat detta genom en maildialog med en privatperson (via 9to5Mac). Personen i fråga ville få reda på svaret en gång för alla och mailade Apples VD Tim Cook och frågade om han tvångavslutade appar på sin iPhone för att spara batteritid och om detta fenomen verkligen hjälpte din batteritid.

screen-shot-2016-03-10-at-13-34-00

Att få svar på detta kan ses som ganska osannolikt, men dagen efter fick han faktiskt ett svar, dock inte av Tim själv, utan av Apples mjukvaruchef Craig Federighi, som kort men koncist svarade ”nej och nej” på frågorna, med en avslutande 🙂 smiley.

screen-shot-2016-03-10-at-13-33-49

Så med tidigare information innanför västen, kombinerat med svaret från chefen över iOS så kan vi nu nog faktiskt konstatera att nej; det lönar sig inte att hålla på att tvångsavsluta sina appar hela tiden för att spara batteri då detta inte hjälper dig att spara batteri. Mer information om hur du sparar batteritid på din iPhone samt mer information om tvångsavslutnings-fenomenet finns att läsa i vårt batteriinlägg.