laga smartphone

Laga din smartphone

Telefonen är vår vardagliga följeslagare som vi använder till det mest från att kolla mail till att hitta vägen och vi sköter även våra bankärenden med våra smartphones.

Vad händer när du tappar din telefon i backen och skärmen spricker?

Dom flesta modellerna går att reparera och byta ut dom trasiga delarna för att få en fungerande enhet igen. Det skiljer stort mellan dom olika reparatörerna och vad dom använder för delar för utbyte.

Det viktigaste är att du tar en backup på ditt innehåll innan du lämnar in den på reparation så att du kan vara säker på att du har kvar ditt data så som bilderna på familjen och dina viktiga sms och email. Givetvis skall du kolla på recensioner innan du väljer serviceställe och kolla upp vilka garantier du får på dom utförda reparationerna.

Givetvis skall du göra backup på din telefon även om du inte behöver lämna in den på reparation för du kan lika väl tappa bort den eller få den stulen.

Innan du beger dig till en reparationsverkstad kan det vara bra att titta på deras hemsida att dom lagar just din modell. Du kan exempelvis söka på deras sida med ett exakt ord som Laga iPhone 7 Plus för att få snabbt svar.

När du väl fått din telefon lagad kan det vara bra att köpa skydd som kan rädda den nästa gång du tappar den och vi skulle förslå ett kraftigt mobilskal och ett härdat skärmskydd så har du gjort så gott det går för att slippa framtida skador och dyra reparationer.