iphone batteri

Spara batteri på iPhone

Nu när många av oss är lika beroende av våra smartphones som luft eller elektricitet har batterikapaciteten i våra telefoner skapat en stress. Även om iPhone inte är en av dom mest batterislukande modellerna på marknaden så finns det situationer när vårt batteri förbrukas snabbare än vanligt. Om du har problem med att få ditt batteri att räcka hela dagen kan det vara dags för ett utbyte av batteriet i telefonen eller så kan något av våra tips nedan hjälpa dig att få bättre batteritid.

Några av dessa tips stänger av funktioner i telefonen som kan vara nödvändiga för ditt dagliga användande av telefonen så tänk igenom hur du använder telefonen och stäng inte av alla funktioner direkt utan att undersöka vad som kan påverkas i förlängningen. Du kan stänga av en funktion i taget för att komma fram till vilken funktion som drar mest batteri i din telefon.

Om ditt batteri fortfarande tar slut alldeles för fort även efter att du testat våra tips så är det nog endast ett batteribyte som kan hjälpa dig till bättre batteritid.

1. Stäng av bakgrunduppdatering av appar som du inte använder frekvent. Genom att stänga av detta ligger inte telefonen och drar ström i onödan när den frekvent söker efter uppdateringar. Gör så här för att stänga av bakgrunduppdateringar av appar:

Öppna inställningar > Allmänt > Appaktiviteter i bakgrunden och avaktivera dom apparna du vill.

Efter att du har avaktiverat en app kan det ta lite längre tid att uppdatera informationen när du startar appen.

2. Stäng av notifieringar för appar som inte är viktiga. Normalt låter jag viktiga notifieringar som sms och meddelande vara påslagna med stänger av notifieringar för övriga. För att stänga av notifieringar gör så här:

Öppna inställningar > Notiser > Gå in på varje app och välj hur notiser skal visar eller inte. Ju fler notiser du stänger av desto bättre batteritid får du.

3. Håll kolla på din signalstyrka. I fall du spenderar mycket tid på platser med dålig mottagning jobbar din iPhone mer för att behålla mottagningen och ökar sin sändning signal för att bibehålla mottagningen och detta drar mycket mer batteri än om du är på en plats med bra signalstyrka och mottagning. Detta är ett problem som är svårt att påverka men om du inte använder telefonen när du är på dessa platser kan du sätta den i flygplans läge eller stänga av den för att spara på batteriet.

4. Stäng av automatisk hämtning av epost. Push funktionen för epost ligger och kontrollerar efter ny epost hela tiden och använder mobildata eller wifi och det drar batteri. För att stänga av automatisk hämtning av epost gör du så här:

Öppna inställningar > Lösenord och konton > Hämta nya data > Stäng av Push

Du kan även ställa in att epost hämtas automatiskt med tidsintervall vilket även sparar batteri.

5. Stäng av platstjänster. Detta är en funktion som kan spara mycket batteri efter som den använder sig av den inbyggda GPS funktionen i iPhone. Genom att stänga av platstjänster kommer din iPhone att avaktivera GPS funktionen och behöver inte konstant söka din plats genom kontakt med satelliter. Många appar vill använda platstjänster för att kunna skicka riktad reklam till dig beroende på var du befinner dig och bara detta är en anledning att stänga av dess möjligheter till detta förutom att du sparar på ditt batteri. För att stänga av platstjänster gör du så här:

Öppna inställningar > Integritetsskydd > Platsstjänster

Antingen stängde du av platstjänster för alla appar eller så avaktiverar du platstjänster för dom apparna som inte behöver ha detta aktiverat.

6. Uppdatera iOS. Uppdatering av mjukvaran iOS innehåller ofta fixar som är till för att förbättra batteritiden genom att optimera hur appar och andra funktioner används. För att kontrollera om det finns en uppdatering gör så här:

Öppna inställningar > Allmänt > Programuppdatering

Se alltid till att ta en backup på din telefon innan du gör en uppdatering.

7. Stänga av kommunikation. Du kan även använda dom gamla hederliga trixen för att utöka batteritiden som att sänka ljusstyrkan på skärmen och stänga av wifi och blåtand. Det som sparar mest på batteriet är att sänka ljusstyrkan på skärmen men i dagsljus kan det då vara svårt att se något på skärmen.

8. Om inget av dom ovanstående tipsen hjälper dig kanske du helt enkelt behöver komplettera ditt batteri med en powerbank eller skal med inbyggt batteri för att kunna förse din telefon med kraft nog att räcka för dina behov.