imessage

Vad är iMessage

iMessage är Apples variant av sms och meddelande funktion som låter Apple användare skicka meddelanden till varandra med hjälp av sin internetanslutning. En stor fördel är att meddelande funktionen går att synkronisera mellan alla dina Apple enheter och du kan läsa och svara från vilken av dina enheter du för tillfället använder.

Det du behöver för att börja använda iMessage är en Apple enhet och ett Apple-ID och uppsättningen är enkelt och du kommer snabbt igång.

Dom senaste generationerna har vant sig vid att använda meddelande för att kommunicera och skickar ett meddelande istället för att ringa ett vanligt samtal.

Det senaste decenniet har våra smarta telefoner mer eller mindre blivit var mans egendom och sätter vi kommunicerar har förändrats och fler och fler meddelande skickas och har tagit över som det främsta sättet att kommunicera och färre och färre vanliga telefonsamtal genomförs. Apple insåg tidigt detta och utvecklade sin egen tjänst iMessage för att hjälpa sina användare att enkelt använda meddelande som sin primära kommunikationsform.

Vad är iMessage

Enkelt förklarat är iMessage Apples sms och direkt meddelande tjänst. Med iMessage kan du skicka text, bilder, videoklipp, emojis, Giffar, kontakter, platser och mycket mer till andra Apple användare. Allt skickas genom din datauppkoppling antingen mobildata eller wifi vilket innebär att du inte betalar per skickat meddelande som du gör för dom vanliga sms eller mms genom din operatör. Du behöver fortfarande använda dom vanliga sms och mms för att skicka meddelanden till användare som inte har en Apple enhet som exempelvis Android användare.

iMessage Synkronisering

En av dom stora fördelarna med att använda iMessage är möjligheten till synkning mellan dina enheter. Så länge du har ett Apple-ID vilket du garanterat redan har om du använder en Apple enhet redan så kan du använda det för att logga in på iMessage med din iPhone, iPad eller Mac. Alla Apple enheter som du har inloggade på iMessage kommer att få meddelanden som skickat till dig och du kan välja att svara från vilken enhet du vill.

Apple har förbättrat synkroniseringen mellan enheterna genom att även synkronisera historik av meddelanden vilket tidigare inte fungerade då fick man enbart nya meddelande synkroniserade och dom gamla meddelanden låg endast på den enheten som hade mottagit dom.

Hur sätter jag igång med iMessage?

Det är väldigt enkelt att konfigurera iMessage och det enda du behöver är ett Apple-ID och en Apple enhet. Du blir ombedd att slå på iMessage första gången du startar din nya iPhone och följer du stegen så sätter guiden igång iMessage åt dig automatiskt.

Här hittar du en guide för att konfigurera iMessage med iOS12:

https://support.apple.com/sv-se/guide/iphone/set-up-imessage-and-smsmms-iph3d039b67/ios